• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Сплата за навчання працівника з подальшим утриманням суми із зарплати
Підприємство планує сплатити за навчання працівника 6 тис. грн із подальшим щомісячним утриманням за заявою з його зарплати 20% в рахунок погашення оплати за навчання. Які податкові наслідки такої операції? У якій звітності необхідно відображати такі суми?

Використання старої форми ТТН: які наслідки?
Підприємство після 1 жовтня 2021 р. під час постачання покупцям складає ТТН за старою формою (аналогічно складає ТТН і постачальник цього підприємства). Які при цьому можуть бути податкові наслідки? Або якщо використовуватиметься нова форма ТТН, але без зазначення даних про вагу авто?

Збиток від операцій із цінними паперами в декларації з прибутку
З яким знаком зазначається збиток від операцій з ЦП у додатку РI у рядку 4.1.2? Рядок 4.1.4 додатка ЦП дорівнює 4750000 грн. До рядка 4.1.2 вноситься збиток, що має збільшувати бухгалтерський фінрезультат, але якщо зазначити зі знаком «-», то сума зменшується на збиток.

Чи потрібен РРО для продажу юрособою на ЄП продукції власного виробництва?
ТОВ — платник III групи ЄП займається виготовленням продукції власного виробництва. Чи може підприємство через касу (готівковий розрахунок) продавати свою продукцію? Чи потрібен РРО? Які документи потрібні від покупця (фізособи) для звітності підприємства?

До змісту номеру