• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Як оприбуткувати торгову виручку з РРО до каси, якщо Z-звіт обнулює залишок готівки в РРО?
Касир вилучає денну виручку з РРО, робить Z-звіт і оприбутковує в повному обсязі до каси підприємства. Чи потрібно робити «службову видачу», якщо в Z-звіті зазначено «обнулено»? Який субрахунок має бути зазначено в ПКО при оприбуткуванні виручки до каси? Чи не буде це порушенням, що потягне за собою штраф у 5-кратному розмірі? Як заповнити ПКО на оприбуткування виручки з РРО?

Відкликати працівника з неоплачуваної відпустки не можна
Чи можна працівника, якому надали відпустку без збереження заробітної плати на період карантину, відкликати з такої відпустки?

Чи повинен бухгалтер за договором ЦПХ реєструватися як суб'єкт первинного фінмоніторингу?
На підприємстві, яке перебуває у стадії ліквідації, у штатному розписі немає штатної одиниці бухгалтера. Чи може ліквідатор прийняти бухгалтера за договором ЦПХ для формування звітів з ЄСВ, ПДВ, статистичної звітності? Чи потрібно бухгалтеру за договором цивільно-правового характеру реєструватися як суб'єкту первинного фінмоніторингу?

Сплата єдиного податку не на той рахунок: які наслідки?
Суму нарахованого ЄП випадково сплачено на рахунок податку на прибуток. Граничний термін закінчився 22 лютого. Помилку виявили в середині квітня. Написали заяву на повернення коштів. Який штраф і пеня за таку помилку? Які наслідки?

Поліпшення та обладнання приміщення, орендованого для кафе: що в обліку?
Підприємство на загальній системі планує орендувати приміщення для кафе. У договорі оренди прописано, що орендар здійснює поліпшення своїм коштом, без компенсації витрат орендодавцем. Як обліковувати витрати на капітальний ремонт орендованого приміщення та на оснащення його всім необхідним для роботи кафе? Як списувати амортизацію?

До змісту номеру