• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Коефіцієнт коригування відпусткових: як виправити помилку?
Під час перевірки нарахувань відпусткових за минулий період виявлено, що працівникові при розрахунку відпусткових не застосували коефіцієнт коригування середньої зарплати. Як виправити помилку в поточному звітному періоді та відобразити в Звіті з ЄСВ?

Оплата праці у вихідний день за графіком змінності
На підприємство на роботу влаштовується зовнішній сумісник з графіком роботи з понеділка до п'ятниці з 7:00 до 9:00 та в суботу з 8:00 до 17:00. На підприємстві встановлено 5-денний графік роботи (з понеділка до п'ятниці з 8:00 до 17:00, субота і неділя — вихідні). Чи потрібно суміснику оплачувати роботу в суботу в подвійному розмірі як за роботу у вихідний день?

Розробка настільної гри: чи є нематеріальним активом?
Неприбуткова організація розробила та створила настільну інтелектуальну гру, яку планує розповсюдити серед партнерів. Як обліковувати витрати на створення гри? Чи є гра нематеріальним активом (ідея+розробка+друк)?

З якою періодичністю розраховувати курсові різниці?
Юрособа (річний платник податку на прибуток) має на балансі валютну грошову кредиторську заборгованість. Коли необхідно розраховувати курсові різниці: щокварталу чи на кінець року?

Нюанси обліку товарних запасів підприємцем — «єдинником» II групи
Згідно зі змінами до п. 12 ст. 3 Закону про РРО, чи зобов'язаний ФОП на II групі ЄП (неплатник ПДВ) вести облік товарних запасів, якщо товари не є технічно складними побутовими товарами, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних металів?

До змісту номеру