• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Якою датою складати ПН при зарахуванні коштів на транзитний рахунок?
Від іноземних представництв (консульства, посольства) надходять кошти в гривнях на проміжні рахунки. Яким чином виписується податкова накладна? На дату зарахування коштів на поточний чи проміжний рахунок?

Чи потрібно фізособі подавати декларацію про доходи, якщо вона отримувала доходи від податкових агентів?
Юрособа орендує у фізособи, яка не є підприємцем, нежитлове приміщення. Чи зобов'язана фізособа подавати декларацію про доходи?

ТОВ на ЄП надає послуги коворкінгу нерезиденту: що з ПДВ?
ТОВ — платник ЄП за ставкою 5% надає послуги коворкінгу нерезиденту (фактичне місцезнаходження приміщення та обладнання — територія України). Чи виникають у ТОВ податкові зобов'язання з ПДВ за ставкою 20% та чи необхідно подавати декларацію з ПДВ? Підпадає чи ні ТОВ під обов'язкову реєстрацію платником ПДВ після цієї операції?

Як списати залишок дрібних монет, що залишилися в касі?
У касі залишок готівки станом на 01.10.2019 р. становить 2,17 грн. З 01.10.2019 р. виплата із каси проводиться із округленням суми до 10 копійок. Як на сьогодні закрити в касі 7 копійок?

Чи можливо виплатити зарплату на картку довіреної особи?
Чи можливо перераховувати зарплату працівника (100%) на картку третьої особи, яка не є працівником підприємства? Як у такому випадку подавати звіт за ф. №1ДФ (на працівника та на третю особу)?

Який первинний документ можна використовувати для списання пального для роботи автомобіля?
Чи можна складати зведений подорожній лист автомобіля за місяць? Яка інформація повинна бути в цьому документі?

До змісту номеру