• Посилання скопійовано

Суть справи

Оновлена форма акцизної декларації
У серпні набрала чинності оновлена форма декларації з акцизного податку. Що саме в ній змінилося, які нові додатки до неї з'явилися і як їх складати, розповімо в цій статті.

ДПС замість ДФС: що змінилося?
Нагадаємо, що 21 серпня 2019 р. уряд прийняв Розпорядження №682-р «Питання Державної податкової служби» з метою завершення заходів з утворення ДПС, яке оприлюднено на офіційному сайті КМУ 28 серпня. Отже, з 28 серпня всі функції ДФС офіційно передано ДПС. Чи змінилося щось у її повноваженнях?

Облік постійних представництв нерезидентів
Ця стаття зацікавить постійні представництва нерезидентів, які провадять господарську діяльність в Україні. Проаналізуймо загальні питання обліку таких СГ.

Соціальні виплати: профспілка чи працедавець?
Уявіть поширену ситуацію. На підприємстві діє профспілка. Але якось кволо. Профспілкових коштів, які формуються за рахунок членських внесків, не вистачає. Тому основний тягар соцвиплат лягає на саме підприємство. А чи не вигідніше підприємству кошти перерахувати профспілці, а та вже нехай якось сама?

Iнспекційні відвідування: оновлений порядок
У яких випадках може прийти інспектор з праці і які він має надати документи? Коли виконання припису врятує від штрафної санкції, а коли — ні?

Реконструкція будівлі і строк її експлуатації
Реконструкція об'єкта ОЗ — це один із різновидів його поліпшення. Відповідно, економічні вигоди від використання цього об'єкта зростають, збільшуються і його первісна та залишкова вартість. А чи треба при цьому переглядати строк його експлуатації?

Реімпорт в обліку
Цілком реальна ситуація — раніше експортований товар повертається резиденту. Пропонуємо розглянути митний режим реімпорту, порядок повернення митних платежів та нюанси податкового обліку.

Касова дисципліна в умовах скасування штрафів
Штрафи, які роками застосовувались при перевірках касової дисципліни, скасували. Але суб'єкти господарювання ніяк не можуть повірити, що за порушення їх не каратимуть. Тож доводиться шукати підтвердження у самих податківців.

Лізинг вживаних авто, придбаних у фізосіб
В IПК ГУ ДФС у Днiпропетровськiй областi від 08.08.2019 р. №3695/IПК/04-36-12-01-16 податківці надали відповідь щодо оподаткування юрособою ПДФО операцій з придбання у фізосіб рухомого/нерухомого майна, а також оподаткування ПДВ операції з подальшої передачі такого майна в лізинг (оренду).

До змісту номеру