• Посилання скопійовано

Суть справи

Облік імпорту виробничого обладнання
Фірма має закуповувати спеціалізоване обладнання, яке використовуватиметься під час виконання будівельних робіт власними силами у нерезидента (США) за 100% передоплатою. Як відображаються в обліку операції, пов'язані з імпортом обладнання?

Відрядження і вихідні: які наслідки?
Працівник вирушає у відрядження або повертається з нього у вихідні. Як компенсувати ці дні? Як бути, якщо початок або закінчення відрядження не відповідає датам за наказом? Коли нараховувати зарплату за дні відрядження у вихідні?

Навчання безробітних на базі підприємства
На сьогодні однією з форм допомоги держави щодо зайнятості населення є отримання безробітними безкоштовної професійної освіти. Навчання безробітних за замовленням від центрів зайнятості може здійснюватись і на підприємствах. У цій статті розглянемо облік такої операції.

Новий прожитковий мінімум з 1 липня
З 01.07.2019 р. прожитковий мінімум для різних категорій населення України збільшиться. На які доходи фізосіб це вплине та як зростуть суми платежів до бюджету?

Угода про співпрацю й обмін працівниками
Двоє підприємців уклали договір про партнерство, за яким обмінювалися не тільки технікою і матеріалами, а й своїми співробітниками. Суперечка про те, наскільки такий обмін відповідає трудовому законодавству, дійшов до суду.

Єдиний податок групи 4 для сільгосппідприємств
Найпопулярніший податковий режим для сільгосппідприємств. Наведемо просту шпаргалочку: що, для кого і як?

Заповнення ПН на передоплату робіт
За договором виконання робіт з техобслуговування та ремонту обладнання отримано 120 тис. грн передоплати. При цьому невідомо, які роботи будуть виконуватися першими. Що вказувати в графах ПН «номенклатура» та «кількість» на дату передоплати? Акти будуть на різні суми та з різною номенклатурою (тобто ця передоплата закриватиметься 25 — 30 актами).

Яким днем звільняти за прогул?
Звільнення за прогул — це право роботодавця, а не його обов'язок. Але як визначити, коли саме можна здійснити таке звільнення? Це одне з найскладніших питань, що виникають на практиці. Про це розповіли фахівці Мінсоцполітики у листі від 22.04.2019 р. №82/0/22-19/133.

До змісту номеру