• Посилання скопійовано

Щодо зобов'язання врахувати надану Держгеокадастром інформацію щодо затвердження технічної документації із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення під час проведення камеральних перевірок

Лист Державної фіскальної служби України від 14.01.2019 р. №1008/7/99-99-12-03-05-17

Щодо зобов'язання врахувати надану Держгеокадастром інформацію щодо затвердження технічної документації із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення під час проведення камеральних перевірок звітності з плати за землю та єдиного податку

Суттєво. Нормативна грошова оцінка є базою оподаткування земподатком, застосовується для розрахунку річної суми орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, а також є базою оподаткування для платників ЄП 4-ї групи.

! Платникам плати за землю або ЄП 4-ї групи

Держгеокадастр додатково поінформував, що Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.11.2018 р. №552 «Про затвердження технічної документації із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення» затверджено відповідну технічну документацію. Наказ набрав чинності з 01.01.2019 р.

Звертаємо увагу, що нормативна грошова оцінка земель є базою оподаткування земельним податком, застосовується для розрахунку річної суми орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, а також є базою оподаткування для платників єдиного податку четвертої групи.

З огляду на викладене зобов'язуємо врахувати надану Держгеокадастром інформацію під час проведення камеральних перевірок звітності з плати за землю та єдиного податку.

До змісту номеру