• Посилання скопійовано

Щодо можливості розливу сидру (без додавання спирту), одержаного виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, із вмістом спирту не більше 8,5% у полімерні пляшки марки ПЕТФ місткістю 0,9 л

Iндивідуальна податкова консультація Державної фіскальної служби України від 10.05.2018 р. №2079/6/99-99-12-01-02-15/IПК

Щодо можливості розливу сидру (без додавання спирту), одержаного виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, із вмістом спирту не більше 8,5% у полімерні пляшки марки ПЕТФ місткістю 0,9 л

Суттєво. Сидр, перрі та інші напої зі зброджених фруктових і ягідних соків без додавання алкоголю можна розливати, зокрема, у пляшки ПЕТФ місткістю 0,8 л або 1 л, але не 0,9 л.

! Виробникам сидру (перрі)

Державна фіскальна служба України відповідно до статті 52 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) розглянула звернення товариства щодо можливості розливу сидру (без додавання спирту), одержаного виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, із вмістом спирту не більше 8,5% у полімерні пляшки марки ПЕТФ місткістю 0,9 л і у межах компетенції повідомляє таке.

Основні засади державної політики щодо регулювання виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, спиртом-сирцем виноградним, спиртом-сирцем плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами, забезпечення їх високої якості та захисту здоров'я громадян, а також посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів на території України визначено Законом України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (далі — Закон №481).

Види та місткість тари (посуду), у яку здійснюється розлив сидру і перрі (без додання спирту), зброджених напоїв, одержаних виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, із вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об'ємних одиниць (без додання спирту) передбачено абзацом двадцять першим частини 2 ст. 11 Закону №481, при цьому розлив таких алкогольних напоїв у тару (посуд) місткістю 0,9 л не передбачено.

У разі розливу алкогольних напоїв у тару, не передбачену статтею 11 Закону №481, відповідно до вимог абзацу двадцять другого частини 2 статті 17 до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів 200 відсотків вартості виробленої (реалізованої) продукції (за оптово-відпускними цінами), але не менше 85000 гривень.

Таким чином, розлив сидру (без додання спирту), одержаного виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, із вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об'ємних одиниць суб'єкту господарювання необхідно здійснювати відповідно до вимог абзацу двадцять першого частини 2 статті 11 Закону №481.

Відповідно до пункту 52.2 статті 52 Кодексу індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

До змісту номеру