• Посилання скопійовано

Щодо запиту

Лист Міністерства фінансів України від 18.07.2017 р. №35230-07/28-530/533

Щодо запиту

Суттєво. Рада з МСФЗ ще не врахувала останніх змін до МСФЗ в офіційному перекладі, розміщеному на сайті Мінфіну.

! Бухгалтерам

Міністерство фінансів України розглянуло запит щодо актуальності міжнародних стандартів фінансової звітності (далі — МСФЗ), опублікованих на веб-сайті Міністерства фінансів України, та повідомляє.

Відповідно до статті 121 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (далі — Закон) для складання фінансової звітності застосовуються МСФЗ, якщо вони не суперечать цьому Закону та офіційно оприлюднені на веб-сайті Міністерства фінансів України.

Стратегією застосування МСФЗ в Україні, схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.10.2007 р. №911-р, передбачені заходи щодо:

перекладу МСФЗ;

офіційного оприлюднення МСФЗ та внесення до них змін з дотриманням їх відповідності оригіналу;

забезпечення співробітництва з Радою міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (РМСБО, Сполучене Королівство).

З метою здійснення належного процесу рецензування текстів перекладу МСФЗ наказом Міністерства фінансів України від 18.01.2013 р. №20 утворено Раду з МСФЗ (далі — Рада) як дорадчий орган при Міністерстві фінансів України. Рада утворена з висококваліфікованих науковців, спеціалістів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств і організацій, об'єднань підприємців, бухгалтерів і аудиторів України.

За результатом розгляду на засіданнях Ради перекладів змін до МСФЗ, надісланих на опрацювання РМСБО, у 2016 році сформовано версію перекладу МСФЗ, яка розміщена на веб-сайті Міністерства фінансів України відповідно до вимог Закону. Зазначення певної дати, станом на яку український переклад МСФЗ відповідає оригіналу, відбудеться після розгляду Радою повного пакета відповідних перекладів змін до МСФЗ.

Державний секретар Є. КАПІНУС

До змісту номеру