• Посилання скопійовано

Суть справи

Закон про бухоблік в очікуванні змін
На 5 вересня було заплановано розгляд законопроекту №4646-д «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (щодо удосконалення деяких положень)». У ході пленарного засідання цей законопроект так і не було розглянуто. Проте очікувані зміни є масштабними, тож зволікати із їх розглядом не слід.

1ДФ: робота над помилками
Хоча форма №1ДФ видається простою, помилки в її заповненні — не така вже й незвична річ. Поговоримо про деякі нюанси практики виправлення неправильно зазначених у ф. №1ДФ показників.

Біткойни та інші: доступно про криптовалюти
Від новин про криптовалюти зараз ніде не подінешся: то під час кібератаки вірус вимагає заплатити викуп за заблоковану інформацію в біткойнах, то поліція бадьоро рапортує про викриття незаконної ферми біткойнів у державній установі, то депутати зазначають у своїх деклараціях чималі суми в тих-таки біткойнах. Природно, постає запитання: а що це взагалі таке і навколо чого весь цей, вибачайте на слові, хайп?

Взаємозалік дивідендів та позики
Чи можна здійснити взаємозалік невиплачених дивідендів та раніше виданої позики засновникам, термін погашення якої минув? Як правильно це оформити, якщо у статуті ТОВ про це не зазначено? Чи можуть засновники оспорити таку операцію?

Підприємство переходить на ЄП
Підприємство на загальній системі оподаткування планує з наступного кварталу перейти на сплату ЄП. На які моменти слід звернути увагу під час подання заяви та які операції будуть перехідними? Зокрема, є сума дебіторської заборгованості (Д-т 36), а також було отримано цільове фінансування, за рахунок якого здійснено модернізацію ОЗ, і до доходів бухобліку зараз включається щомісячна сума амортизації. Як відобразити ці операції згодом уже на сплаті ЄП?

До змісту номеру