• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

ПДВ при переуступці права вимоги: як списати податкові зобов'язання та скласти розрахунок коригування?
Підприємство «А» отримало передоплату за товар від підприємства «Б». Підприємство «Б» відступило право вимоги за цією заборгованістю підприємству «С». Заборгованість перекласифіковується як заборгованість у грошовому виразі, підприємство «А» повертатиме отримані кошти. Коли в цьому випадку необхідно коригувати зобов'язання з ПДВ у підприємства «А»?

Місце завантаження вантажу не збігається з місцем складення CMR: чи є це помилкою?
Перевізник здійснив міжнародне перевезення за маршрутом м. Дніпро — Iспанія. В 4 полі CMR (місце та дата завантаження вантажу) зазначено м. Новомосковськ, а в полі 21 (складена) — м. Дніпро. Чи є це помилкою в CMR? Чи не позбавляється перевізник права на використання 0% ПДВ за маршрутом м. Дніпро — Iспанія?

Некоректне відображення первинних документів в обліковій програмі
У програмі бухобліку операції з отримання послуг від підприємця відображаються проведеннями як на звичайну фізособу. Сплата за послуги відбувається на звичайний картковий рахунок (не 2600). Первинні документи оформлені відповідним чином як від підприємця. Яка відповідальність передбачена за неналежне відображення інформації з первинних документів в облікових регістрах?

До змісту номеру