• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Благодійна допомога для АТО
Кабмін нарешті затвердив Перелік товарів, виконаних робіт, наданих послуг, вартість яких на період проведення АТО включається до інших витрат звичайної діяльності або на вартість яких не проводиться формування податкових різниць, від 26.10.2016 р. №758 (далі — Перелік №758).

Міняємо сумісництво і основне місце праці
Працівник підприємства обіймає одну посаду за основним місцем роботи, іншу — за сумісництвом на 0,5 ставки. Як правильно скласти наказ для того, щоб перевести його для роботи навпаки (щоб основне місце роботи стало суміщуваним)?

Придбання медичного обладнання у нерезидента без імпорту
ТОВ на загальній системі, платник ПДВ (має пільгу з ПДВ), хоче купити медичне обладнання у нерезидента за договором купівлі-продажу. Це обладнання нерезидент купує в Україні в іншого контрагента. Чи є для ТОВ операція з купівлі обладнання у нерезидента об'єктом оподаткування ПДВ (митної декларації ТОВ від нерезидента не матиме, бо це обладнання розміщене в Україні)? Чи виникає податок на репатріацію при оплаті за товар? Чи застосовується пп. 140.5.4 ПКУ до такої операції? Крім того, ТОВ може взяти в оренду медичне обладнання у нерезидента за договором оренди з правом викупу. Це обладнання нерезидент купує в Україні у іншого контрагента. Чи є ця операція об'єктом оподаткування ПДВ?

Дропшипінг у «єдиноподатника»
Підприємець-«єдинник» II групи бажає здійснювати через інтернет-магазин продаж постільної білизни, яку планує придбавати у виробника. Розглядається й варіант дропшипінгу. Чи може «єдинник» займатися дропшипінгом? Чи може продавати білизну юрособам та/або підприємцям-«загальносистемникам»? Чи обов'язково мати документи на придбання і продаж білизни?

Готівкові і безготівкові надходження в Книзі обліку доходів і витрат
Як правильно, а саме якою датою, записати до Книги обліку доходів і витрат підприємця-«загальносистемника» виручку за день, згідно із Z-звітом, якщо є готівка і безготівкові надходження?

Виправлення в обліку збутових витрат, що помилково визнавалися у складі адміністративних або загальновиробничих витрат
Підприємство до червня 2016 р. обліковувало витрати на утримання збутового підрозділу як загальновиробничі витрати (рахунок 91). А починаючи з червня з технічних причин облік цих витрат у бухгалтерській програмі почало вести на рахунку 92. Помилку виявили в листопаді. Як коректно її виправити?

До змісту номеру