• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Табелі обліку робочого часу зберігаються 1 рік або 75 років
Скільки зберігаються на підприємстві табелі обліку робочого часу?

Курсові різниці в разі часткових оплат за імпортований товар
Як визначаються курсові різниці, якщо підприємство спочатку отримує товар, причому різними партіями протягом місяця, і здійснює часткові оплати протягом місяця?

Облік пакетів оновлення до «М.Е.Doc»
Підприємство оплатило рахунок і отримало акт приймання-передачі, в якому зазначено: «Постачання пакетів оновлення (компонент) до комп'ютерної програми «М.Е.Doc» модуль «Звітність» із правом використання на 1 рік». Якими проведеннями слід відобразити цей акт в обліку?

Сплата податку на нерухомість
У підприємства у квітні 2016 р. виникло право власності на квартири (новостворений об'єкт) і цього самого місяця одну квартиру було продано фізособі (право власності перейшло до іншого власника). Хто повинен сплачувати податок на нерухоме майно за цей місяць (підприємство чи фізособа)?

Працівник може бути звільнений за власним бажанням у період відпустки без збереження зарплати
Працівник підприємства написав заяву про надання йому відпустки без збереження зарплати за згодою сторін на 15 к. д. з 17 травня до 31 травня з одночасним звільненням з роботи з 31 травня 2016 року. Чи можна звільнити працівника з відпустки без збереження зарплати?

Приймаємо на роботу працівника-інваліда
Підприємство вирішило прийняти на роботу інваліда ІІІ групи, який отримує ще пенсію. Який графік робочого часу для нього слід встановити? Як нараховувати ЄСВ на заробітну плату працівника-інваліда? Як утримувати ПДФО та військовий збір із його заробітної плати?

Щорічна відпустка в окремих випадках може (але не обов'язково повинна) надаватися частинами
Працівник підприємства мав намір використати один день чергової відпустки, вирішив узяти його у п'ятницю, останній день робочого тижня, про що повідомив відділ кадрів та написав заяву на один день відпустки. Але працівник відділу кадрів відмовив йому, зазначивши, що треба написати заяву на три дні, включаючи суботу і неділю, тим самим зменшуючи кількість днів основної відпустки. Чи правомірні вимоги відділу кадрів?

ПДВ із загиблих посівів
У березні 2016 складено акт загибелі озимих культур. Яким чином ця операція відобразиться в розрізі ПДВ?

Отримання допомоги «єдинником»
«Єдинник» ІІІ групи (платник ПДВ) має намір отримати поворотну та безповоротну фінансову допомогу.
Які наслідки його очікують в оподаткуванні за результатами такого отримання?

До змісту номеру