• Посилання скопійовано

Про особливості адміністрування збору за користування радіочастотним ресурсом України у 2014 році

Лист Міндоходів від 27.05.2014 р. №12217/7/99-99-15-04-0217

Про особливості адміністрування збору за користування радіочастотним ресурсом України у 2014 році

Суттєво. При обчисленні ПЗ зі збору за користування радіочастотним ресурсом, які виникають з квітня 2014 року, платники збору застосовують ставки, визначені статтею 320 розділу ХV ПКУ у редакції Закону №1166.

! Платникам збору за користування радіочастотним ресурсом

Збір за користування радіочастотним ресурсом України (далі — Збір) відповідно до статті 9 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) є загальнодержавним збором та справляється користувачами радіочастотного ресурсу України, яким надано право на користування радіочастотним ресурсом України у межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування на підставі виданих дозвільних документів.

Об'єктом оподаткування Збором є ширина смуги радіочастот, що визначається як частина смуги радіочастот загального користування у відповідному регіоні та зазначена в дозвільному документі, що надає право на користування радіочастотним ресурсом.

Порядок справляння Збору визначено розділом ХV Кодексу.

При обчисленні податкових зобов'язань, які виникають з квітня цього року, платники Збору застосовують ставки, визначені статтею 320 розділу ХV Кодексу (у редакції Закону України від 27 березня 2014 року №1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні») (далі — Закон №1166-VII).

Згідно зі змінами, внесеними Законом №1166-VII, користувачі радіочастотним ресурсом, зокрема які використовують стільниковий зв'язок (усіх типів), радіозв'язок у багатоканальних розподільчих системах для передавання та ретрансляції телевізійного зображення, радіозв'язок у системі передавання даних із використанням шумоподібних сигналів, у разі наявності сукупності виданих дозвільних документів на користування радіочастотним ресурсом, що належать окремому користувачу, для яких ширина смуги радіочастот не перевищує 30 МГц (15 І 2) у кожному регіоні окремо, застосовують понижувальний коефіцієнт 0,75.

Порядок заповнення податкового розрахунку збору за користування радіочастотним ресурсом України у разі використання зазначених вище типів зв'язку наведено в додатках 1, 2 до листа1.

1 Додатки до листа див. на нашому сайті www.dtkt.ua у розділі «Документи для роботи. — Додатки до друкованого «ДК». — Прим. ред.

Перший заступник міністра І. БІЛОУС

До змісту номеру