• Посилання скопійовано

Щодо обліку валютних операцій та курсових різниць у зв'язку зі зміною курсу НБУ посеред дня (витяг)

Лист Мінфіну від 14.05.2014 р. №31-08410-07-27-11387

Щодо обліку валютних операцій та курсових різниць у зв'язку зі зміною курсу НБУ посеред дня (витяг)

Суттєво. Мінфін готується внести зміни до П(С)БО 21 щодо уточнення порядку застосування офіційного курсу валют при визначенні курсових різниць.

! Суб'єктам ЗЕД

Департамент податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України розглянув лист <…> щодо обліку валютних операцій та курсових різниць у зв'язку зі зміною офіційного курсу гривні до іноземних валют, який встановлюється Національним банком України після 14:00, та повідомляє.

На сьогодні Міністерством фінансів України підготовлено проект наказу «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку», яким вносяться зміни до положень (стандартів) бухгалтерського обліку, у тому числі до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 21 «Вплив змін валютних курсів», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 10 серпня 2000 року №193, щодо уточнення порядку застосування офіційного курсу валют при визначенні курсових різниць.

Із зазначеним проектом можна ознайомитися на офіційній сторінці Міністерства фінансів України в мережі Інтернет за адресою: www.minfin.gov.ua в рубриці «Обговорення проектів документів». <…>

Зазначені зміни будуть прийняті найближчим часом після проведення процедур, визначених законодавством.

Директор Департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку М. ЧМЕРУК

До змісту номеру