• Посилання скопійовано

Про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного страхування

Лист Пенсійного фонду України від 26.11.2013 р. №31779/03-30

Про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного страхування

Суттєво. Договори про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, укладені з органами ПФУ до 11.08.2013 р., діють до закінчення строку дії таких договорів.

! Платникам ЄСВ

Пенсійний фонд України розглянув лист про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування і повідомляє.

11.08.2013 р. набрав чинності Закон України від 04.07.2013 р. №406-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи», згідно з яким функції з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування здійснює Міністерство доходів і зборів України.

Разом з тим відповідно до частини третьої розділу II «Прикінцеві положення» зазначеного Закону органи Пенсійного фонду України продовжують адмініструвати єдиний внесок у частині завершення процедур такого адміністрування.

Договори про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, укладені з органами Пенсійного фонду України до дня набрання чинності цим Законом, діють до закінчення строку дії таких договорів.

Відповідно до частини четвертої статті 10 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (у редакції, що діяла до 11.08.2013 р.) у договорі про добровільну участь визначаються термін дії договору, порядок сплати єдиного внеску, права та обов'язки сторін, інші умови, що не суперечать законодавству про загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Переукладення договору про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування з органами доходів і зборів не передбачено.

Згідно з пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (у редакції, чинній з 11.08.2013 р.) платник єдиного внеску зобов'язаний подавати звітність до органу доходів і зборів за основним місцем обліку платника єдиного внеску у терміни, порядку та за формою, що встановлені Міністерством доходів і зборів за погодженням з Пенсійним фондом та фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Заступник директора департаменту Т. АНДРІЙЧУК

До змісту номеру