• Посилання скопійовано

Щодо відповідальності працедавця за необгрунтовану відмову в прийомі на роботу в рахунок квоти громадян, які мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню

Лист Міністерства соціальної політики України від 07.10.2013 р. №176/021/150-13

Щодо відповідальності працедавця за необгрунтовану відмову в прийомі на роботу в рахунок квоти громадян, які мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню

Суттєво. За кожну необгрунтовану відмову в працевлаштуванні громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню в межах квоти, стягується штраф у двократному розмірі мінімальної зарплати.

! Працедавцям

Департамент праці та зайнятості Мінсоцполітики розглянув <...> лист щодо застосування норм Закону України «Про зайнятість населення» в частині відповідальності працедавця за необгрунтовану відмову в прийомі на роботу в рахунок квоти громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, і повідомляє.

Відповідно до частини другої статті 53 Закони України «Про зайнятість населення» у разі невиконання працедавцем протягом року квоти для працевлаштування громадян, зазначених у частині першій статті 14 цього Закону, з нього стягується штраф за кожну необгрунтовану відмову в працевлаштуванні таких осіб в межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення.

Накладення штрафу здійснюється уповноваженим органом з реалізації державної політики з питань державного нагляду і контролю за дотриманням законодавства про зайнятість населення в Порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року №509.

Разом з тим зазначаємо, що в разі необгрунтованої відмови в прийомі на роботу кандидат має право оскаржити незаконні дії працедавця в судовому порядку.

Заступник директора Департаменту — начальник управління О. ПРУТЕНКО

До змісту номеру