• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Для видачі коштів під звіт договір про матеріальну відповідальність не укладається
Чи необхідно укладати договір про повну матеріальну відповідальність із працівником, якому планується видати під звіт велику суму грошей?

Для формування ПК з ПДВ у додатку 5 важливим є правильне заповнення колонок 4 і 5
У розділі II додатка 5 до декларації з ПДВ помилково вся сума податкового кредиту відобразилася як придбання необоротних активів. Чи є порушення та як тоді виправити помилку?

I знову ПСП під час виплати авансу
Працедавець 15.08.2013 р. виплатив аванс і перерахував всі податки (у т. ч. і ПДФО з урахуванням ПСП). 21.08.2013 р. працівник звільняється. Під час проведення з ним остаточного розрахунку, з урахуванням компенсації за невикористану відпустку, бухгалтер у розрахунковій відомості не відобразила виплату авансу і суму заробітної плати за першу половину серпня, внаслідок чого при розрахунку ПДФО до загального доходу при звільненні було застосовано ПСП. Правильна сума загального місячного доходу працівника не дає йому права на ПСП. Таким чином, із працівника під час звільнення не було утримано правильну суму ПДФО. Як виправити цю ситуацію, враховуючи, що у працедавця є раніше здійснена переплата з ПДФО?

Орендна плата розраховується пропорційно до кількості календарних днів
Договір оренди автомобіля нотаріально засвідчено 15.08.2013 р. Орендна плата за місяць становить 600,00 грн. Як розрахувати орендну плату за перший календарний місяць оренди (серпень 2013 р.): пропорційно до календарних чи робочих днів цього місяця? Цей автомобіль використовує лише директор. Як обчислювати орендну плату, якщо директор пішов у відпустку у вересні?

Субсидії та трансферти з бюджету не є об'єктом оподаткування ПДВ
Підприємство є платником ПДВ і провадить господарську діяльність у сфері надання послуг у рибальстві, рибництві, пов'язаних з діяльністю риборозплідників. Ми отримуємо субсидії і трансфертні платежі за кодом бюджетної класифікації 2610 і витрачаємо їх відповідно до плану використання бюджетних коштів. Чи є об'єктом оподаткування ПДВ таке фінансування з бюджету? Якщо так, то як правильно виписати податкову накладну?

До змісту номеру