• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Поїздка з місця роботи до офісу працедавця є службовим відрядженням
Юридична адреса підприємства — місто Київ. Працівник-іноземець, який зазвичай працює в себе вдома, за кордоном, прилетів в Україну зустрітися з керівництвом підприємства по роботі. Підприємство забронювало йому номер в готелі, за який працівник розрахувався за допомогою корпоративної картки. Чи вважається вартість проживання в готелі додатковим благом іноземця-працівника? Адже він фактично оплатив проживання за місцем роботи.

Оподаткування зарплати інваліда
Працівника прийнято 01.12.2012 р. А 14.12.2012 р. він отримав інвалідність 2-ї групи (проте яка дозволяє йому і надалі працювати на нашому підприємстві на старій посаді). Чи є особливості оподаткування зарплати такого працівника у грудні та у подальших місяцях роботи, пов'язані з отриманням інвалідності?

Співпраця турагентів та платників ЄП 2-ї групи є цілком можливою
ТОВ «А», яке є турагентом, реалізує послуги готельного розміщення ФОП 2-ї групи єдиного податку. Таким чином ТОВ «А» отримує від фізособи 100 грн, утримує свою винагороду 10 грн та перераховує ФОП 90 грн. Чи можлива така схема співпраці з 2-ою групою?

Факт прийняття на роботу за сумісництвом прямо не впливає на тривалість щорічної відпустки
Чи впливає на розмір відпусткових та тривалість відпустки той факт, що працівник працює на умовах неповного робочого часу та за сумісництвом?

При обчисленні середнього заробітку можна враховувати місяць прийняття на роботу з першого числа
Працівника прийнято з 01.06.2012 р., звільняється у жовтні 2012 року. Чи включається червень 2012 р. до розрахунку компенсації за невикористану відпустку?

Орендодавець може забезпечити орендаря пальним, передавши талони на ПММ за актом приймання-передачі
Оформлюємо договір оренди авто між фірмами. Разом з авто згідно з договором оренди потрібно передати талони на бензин, придбані на АЗС. Яким документом зафіксувати передачу талонів?

До змісту номеру