• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Транспортний квиток за минулий період не може бути підставою для відображення ПК
Чи можливо включити до реєстру виданих та отриманих ПН та до складу податкового кредиту транспортний квиток за минулий період (січень, березень) за аналогією до ПН протягом 365 к. д.?

Транспортно-експедиторські послуги, надані нерезиденту, не обкладаються ПДВ
Підприємство надає послуги юрособі-нерезиденту з організації залізничного перевезення територією України. Перевезення оформляється за єдиним перевізним документом (пп. 195.1.3 ПКУ). Умови договору із замовником передбачають фіксовану винагороду експедитора. Укрзалізниця виставляє нам рахунки за перевезення за нульовою ставкою ПДВ (або без ПДВ, якщо перевезення є транзитним). Чи повинні ми нараховувати ПДВ на послуги залізниці?

Розрахунок за цінні папери з нерезидентом у гривнях є можливим
Фізособа — резидент України купує у юрособи-нерезидента українські цінні папери. Чи можливо здійснювати розрахунки за цією операцією через посередника — представника нерезидента? Чи можна заплатити представникові нерезидента готівкою у гривнях?

Документальне оформлення поточного ремонту ОЗ
Приватне підприємство на балансі має будівлю (як основний засіб). Будівля стара, тому в ній часто щось ремонтується. Ремонти проводяться поточні, такі, що не потребують виведення ОЗ з експлуатації, тому наказ про виведення з експлуатації будівлі не оформлявся. На кожен ремонт оформляються дефектний акт, наказ на проведення ремонтних робіт та кошторис (виконує ремонт підрядна організація). Чи обов'язково оформляти на такий поточний ремонт акт ОЗ-2 «Акт приймання-здавання відремонтованих, реконструйованих та модернізованих об'єктів», якщо ОЗ не виводився з експлуатації?

До змісту номеру