• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Міжнародні перевезення, оформлені єдиним перевізним документом, обкладаються ПДВ за ставкою 0%
Ми — українське підприємство, яке займається транспортними перевезеннями. Як правильно обкладаються ПДВ транзитні перевезення вантажів? Наприклад, якщо маршрут перевезення: Німеччина — Вороніж (Росія). Чи правильно нараховувати ПЗ з ПДВ так: Німеччина — митний кордон України — ПДВ 0%; митний кордон України — митний кордон Росії — без ПДВ; митний кордон Росії — Вороніж (Росія) — 0%.

Право експедитора на ПК з ПДВ залежить від умов договору експедиції
Як експедитору-повіреному відобразити у податковій декларації з ПДВ і в реєстрі ПН послуги, які придбані (з ПДВ) у сторонніх організацій і не є об'єктом обкладення ПДВ, для виконання доручення довірителя-нерезидента за договором доручення? Як відобразити у податковій звітності послуги сторонніх організацій (транзитні суми): а) під час отримання таких послуг; б) під час передачі їх довірителю? Чи беруть участь послуги сторонніх організацій, придбані експедитором для виконання доручення, у визначенні коефіцієнта для розподілу податкового кредиту? Чи у експедитора не буде податкового кредиту тільки за госпвитратами?

Акта наданих послуг має бути достатньо для податкових витрат і без ТТН
Наше підприємство замовило послуги з перевезення купленої продукції у транспортній компанії. Після надання послуг перевізник передав нам акт виконаних робіт (наданих послуг). Тепер у нас перевірка, і податківці вважають, що ми не мали права віднести до податкових витрат витрати на перевезення, підтверджені лише актом виконаних робіт. Вони кажуть, що потрібно було отримати від перевізника ТТН. Чи правомірні вимоги податківців?

ПДВ при постачанні транспортно-експедиторських послуг нерезиденту
Наше підприємство надає транспортно-експедиторські послуги нерезиденту. Чи буде ПДВ при наданні таких послуг?

Обкладення ПДВ операцій з постачання послуг транзитного перевезення
Якщо підприємство здійснює транзитне перевезення (Відень-Москва) і на митниці України такому підприємству оформлюють другу CMR (тобто одне перевезення оформлене двома CMR: Відень-Чоп; Чоп-Москва), то чи вважається таке перевезення транзитним? Чи можна його вважати міжнародним? ПДВ за ставкою 0% чи без ПДВ?

До змісту номеру