• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Довіреність не на працівника — таке можливе?
Чи може підприємство виписати довіреність на отримання товарів на фізособу, яка не перебуває в трудових відносинах з підприємством?

Фінансових санкцій за нереєстрацію ПН в Єдиному реєстрі податкових накладних немає, але є адміністративні
За результатами камеральної перевірки було складено акт про порушення п. 201.10 ПКУ — податкову накладну не зареєстровано в ЄРПН. Цей акт ми оскаржили. На наші заперечення із податкової надійшла відповідь. Що нам робити далі? Чи оскаржувати його далі шляхом подання скарги?

Відображення в декларації з ПДВ послуг з міжнародного перевезення
Платник ПДВ надав послугу з міжнародного перевезення вантажу. Така операція, з погляду платника, обкладається ПДВ за ставкою 0%. У декларації з ПДВ цю суму було відображено в рядку 2.2 «інші операції, що оподатковуються за нульовою ставкою». А після подання декларації був дзвінок із ДПС з проханням надати й додаток Д6 до такої декларації. Проте рядок 2.2 не передбачає такого застосування. Як бути платникові ПДВ?

Виправлення помилки щодо таблиці 5 додатка 4
На нашому підприємстві в травні 2012 року звільнився один працівник. Але, подаючи звітність з ЄСВ за травень, ми не вказали його в таблиці 5. Підкажіть, будь ласка, як виправити цю помилку? Які санкції загрожують за таку помилку?

Дві причини коригування ПДВ: як скласти РК?
Після постачання товару за домовленістю з покупцем (платником ПДВ) було вирішено зменшити ціну на товар. Крім того, клієнт повернув нам частину товару, яка виявилася неякісною. Як в такому разі оформити розрахунок коригування до однієї податкової накладної?

Податківці не мають права доступу до житла громадян без рішення суду, навіть якщо громадянин — підприємець
ФОП зареєстрована за своєю домашньою адресою. Чи можуть до неї приходити додому з перевірками? Було багато різних розмов, що можуть «вриватися» до помешкання та заарештовувати майно. Чи правда це?

Відсутність ліцензії у місці торгівлі — без наслідків
До нашого магазину, який здійснює торгівлю алкогольними напоями, завітали з перевіркою податківці, які стверджують, що у місці торгівлі (магазині) мають бути техпаспорт РРО, реєстраційне посвідчення до РРО та алкогольна ліцензія. Усі ці документи ми зберігаємо у сейфі головного підприємства. Чи правомірні вимоги податківців? Якщо так, то які санкції нас очікують за таке порушення?

До змісту номеру