• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Суми, сплачені до ПФУ з «запізнілих» розрахункових, будуть зараховані у рахунок майбутніх платежів
Сумісник звільнився 15 березня, але компенсацію за невикористану відпустку нарахували та виплатили 15 червня. Також 15 червня нарахували й утримали ЄСВ та сплатили до ПФУ. Що робити зі звітом до ПФУ? Забрати компенсацію зі звіту за червень та зарахувати надміру сплачений ЄСВ у сплату майбутніх періодів?

Реєстрація юрособи за місцем прописки фізособи-засновника: зручна, але ризикована
ТОВ зареєстроване за місцем прописки засновника (директора), у його квартирі, ще у 2007 р. Які наслідки це має чи матиме? Iнших офісів ТОВ не має. Якщо це тягне за собою якісь неприємні наслідки, то як це виправити?

Датою визнання доходів за наданими послугами є дата підписання обома сторонами акта про надані такі послуги
Лікувально-консультативний центр надає тільки платні медпослуги населенню. Пацієнти оплачують курсове лікування — 9 днів — у момент оформлення до установи. Як визначити дохід від надання послуг — у момент оплати чи після закінчення лікування? Який документ слід скласти після закінчення лікування? Коли враховувати у доходах суму внесеної оплати, якщо така проведена 28 числа, а лікування закінчилося 10 числа наступного місяця?

При ліквідації ОЗ залишкова вартість списується на витрати
До статутного фонду були внесені основні засоби, у т. ч. комп'ютери. Минуло два роки, і директор хоче купити нові. Чи можемо ми списати комп'ютери, що значаться у нас як такі, що стали непридатними (наприклад, було замикання, і всі або частина згоріли)? Що потрібно для списання: висновок експерта, що комп'ютери не підлягають відновленню чи ремонту?

До змісту номеру