• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Порядок заповнення колонок додатка 1 до податкової накладної у разі часткового постачання
Який порядок заповнення колонок додатка 1 до ПН у разі часткового постачання товарів/послуг (отримання попередньої (авансової) оплати за товари/послуги), що не містять відокремленої вартості?

Відкоригувати помилково сплачений ПДВ при неоподатковуваних операціях можна за умови внесення змін до договору
Чи має можливість відкоригувати податкові зобов'язання, задекларовані у податковій декларації з ПДВ, платник податку, який нараховував ПДВ при постачанні послуг, що відповідно до ПКУ не є об'єктом обкладення ПДВ?

Податкова накладна на вимогу покупця надається обов'язково
Чи зобов'язаний продавець надати покупцеві (отримувачу) на його вимогу податкову накладну при постачанні товарів/послуг за готівку, якщо покупець уже отримав касовий чек?

При перереєстрації платник ПДВ має право виписувати розрахунок коригування до ПН
Який порядок коригування податкових зобов'язань та податкового кредиту на підставі розрахунку коригування, що видається платником податку після перереєстрації платника ПДВ, якщо податкову накладну було виписано ним до такої перереєстрації?

Порядок запису адреси у податковій накладній не є принциповим
Який формат адреси повинна містити податкова накладна та чи буде вона підставою для включення сум ПДВ до податкового кредиту, якщо адреса заповнена у іншому порядку, ніж загальновстановлений?

При придбанні товарів (послуг) у ФОП — платників ЄП податковий кредит не формується
Чи має право платник ПДВ при придбанні товарів (послуг) у ФОП — платників ЄП формувати податковий кредит відповідно до норм ПКУ?

Умовний продаж визнається не пізніше дати подання заяви про анулювання реєстрації платника ПДВ
Який порядок відображення операції з визначення умовного продажу товарних залишків або основних фондів на день анулювання свідоцтва платника ПДВ у Розшифровці (додатку 5 до податкової декларації з ПДВ)?

Комітент має право виписувати комісіонеру зведену ПН не рідше одного разу на місяць
Чи має право комітент при постачанні товарів/послуг у межах договору комісії виписувати комісіонеру зведену податкову накладну, якщо постачання таких товарів/послуг має безперервний або ритмічний характер?

До змісту номеру