• Посилання скопійовано

Суть справи

Добові з 1 квітня: два обліки, два варіанти
З 01.04.2011 р. набрали чинності зміни податкового законодавства, які суттєво відобразились на нормативних актах законодавства, що регулюють питання відряджень.
Ми розглянули тему відряджень у «ДК» №16/2011. Проте на гарячу лінію редакції надходять численні запитання на цю тему. Тож ми вирішили ще раз приділити увагу питанням, пов'язаним із відрядженнями.

Працівникам — відпустки!
Продовжуємо тему відпусток, розпочату в попередньому номері. У цьому матеріалі розглянемо практичні моменти, пов'язані з наданням відпусток. Крім того, зверніть увагу на статтю у «ДК» №22/2011, присвячену створенню резервів відпусток в нових умовах оподаткування.

Створюємо резерв відпусткових
Літо — пора не тільки відпусток, а й пригадування бухгалтерами основних правил їх надання. Згадаймо про так званий резерв відпусток — забезпечення, яке створюється працедавцями для виплати працівникам відпусткових у майбутніх періодах. Розгляньмо, чи є обов'язковим створення такого резерву і як відобразити його накопичення і витрачання у бухгалтерському і податковому обліку за сучасних змін у законодавстві.

Визначаємо собівартість за податковим кодексом
До набрання чинності розділом III ПКУ існував певний алгоритм податкового обліку матеріальних (і в т. ч. виробничих) витрат, який було описано у п. 5.9 Закону про прибуток. Порядок обліку цих витрат згідно з нормами Податкового кодексу України зазнав істотних змін. У цьому матеріалі ми розглянемо нові правила і з'ясуємо, чи так вже сильно вони відрізняються від тих, що діяли раніше, і чи стали вони простішими.

До змісту номеру