• Посилання скопійовано

Суть справи

Собівартість будівництва: визначаємо по-новому
Мінрегіонбуд наказом від 31.12.2010 р. №573 затвердив Методичні рекомендації з формування собівартості будівельно-монтажних робіт (далі — Методрекомендації №573), які набирають чинності з 01.04.2011 р. Звертаємо увагу, що з 01.04.2011 р. втрачають чинність попередні Методрекомендації, затверджені наказом Держбуду від 16.02.2004 р. №30.

Реєстрація платником ПДВ та її анулювання
У листі ДПАУ від 14.02.2011 р. №4021/7/16-1417 податковий орган надає Методичні рекомендації (далі — Методрекомендації), які слід враховувати органам ДПС під час проведення процедур реєстрації особи як платника податку на додану вартість та анулювання такої реєстрації. Розгляньмо позицію контролюючого органу щодо перереєстрації та анулювання реєстрації платником ПДВ.

Податок на прибуток за ПКУ — визначаємо доходи
Ми продовжуємо цикл публікацій, присвячених новим правилам оподаткування прибутку підприємств, які наберуть чинності з 1 квітня 2011 року. У сьогоднішній публікації йдеться про те, як і за якою подією визначатимуться доходи підприємства та що включатиметься до їх складу. У наступних публікаціях приділимо увагу особливостям визначення витрат підприємства та нарахуванню амортизації.

Податкова застава за новим кодексом
Чинне законодавство вже близько 10 років передбачає правила щодо передання майна платника податків, який має податковий борг, у податкову заставу. Заставлене майно вважається обтяженим, із відповідними наслідками та обмеженнями, встановленими законом. З'ясуймо особливості регулювання податкової застави за новим ПКУ.

Добровільне медстрахування та медобслуговування
Пропонуючи своїм співробітникам винагороду за виконану роботу, деякі підприємства не обмежуються однією лише заробітною платою. Дбаючи про здоров'я та працездатність співробітників, працедавці пропонують їм поліси добровільного медичного страхування, безпосередньо оплачують медичні послуги або обладнують аптечки на робочих місцях. А ми розповімо, як вести бухгалтерський облік та оподатковувати ці додаткові блага.

До змісту номеру