• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Норми ПКУ, які визначають види, розміри та суб'єктів відповідальності, не мають зворотної дії у часі
Які санкції можуть бути застосовані за порушення податкового законодавства, вчинені до набрання чинності ПКУ, якщо ці порушення було виявлено вже після набрання ним чинності?

До підприємства, яке мало податкове порушення до 01.01.2011 р., мають застосовуватись санкції за Законом №2181
Згідно з актом, складеним за результатами камеральної перевірки уточнюючої декларації з податку на прибуток від 28.12.2010 р., органами ДПС було виявлено заниження податкового зобов'язання. На підставі акта органами ДПС 21.01.2011 р. прийнято податкове повідомлення-рішення, згідно з яким до підприємства застосовано штраф за ч. 2 ст. 123.1 ПКУ (25% суми заниження). Водночас, згідно з пп. 17.1.4 Закону №2181, чинного на момент вчинення порушення (та його виявлення), санкція за аналогічний проступок — 5% суми донарахованого податкового зобов'язання. Чи є правомірними дії податківців у частині застосування податкових санкцій, визначених нормами ПКУ, за вчинення порушень, що мали місце до набрання чинності ПКУ?

При внесенні майна до СФ в обмін на корпоративні права ПДВ залежить від того, чи є інвестор платником ПДВ
Чи є об'єктом обкладення ПДВ операції із внесення майна до статутного фонду юридичної особи в обмін на корпоративні права?

З 01.01.2011 р. можна включати до ПК суму ПДВ, сплаченого (нарахованого) при придбанні легкового авто
Підприємство у січні придбало легковий автомобіль, який буде включено до основних виробничих фондів підприємства. Як правильно відобразити таке придбання у податковому обліку? Чи є обмеження щодо включення ПДВ до складу ПК у 2011 році?

Працівник-СПД, отримуючи зарплату, може мати право на ПСП
Працівник підприємства одночасно зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності. Чи має право такий працівник на отримання податкової соціальної пільги у 2011 році?

До змісту номеру