• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Чи стягується релігійною організацією туристичний збір з паломників?
Релігійна організація розміщує на своїй території у власних приміщеннях паломників на безоплатній основі за рахунок цільової благодійної допомоги від іншої релігійної організації. Чи є вона податковим агентом з туристичного збору?

Як оподаткувати винагороду за перемогу в дитячому конкурсі?
Юрособа, платник ЄП 5%, організувала дитячий конкурс. За результатами конкурсу належить оплатити навчання дітей-переможців у будь-якому обраному ними гуртку. Кошти перераховуються безпосередньо на поточний рахунок закладу (гурток, спортивна школа тощо). Призначення платежу приблизно таке: за абонемент Сидоренка Івана. Чи виникають ПДФО та ВЗ з таких виплат (кошти перераховуються юрособі, але додаткове благо виникає у дитини)?

Чи можна вести оптову торгівлю алкоголем за готівку?
Чи можна вести оптовий продаж алкоголю за готівку через РРО/ПРРО із відображенням штрихкоду акцизної марки? Чи нарахувати акциз на такий оптовий продаж за готівку та як ідентифікувати при податковій перевірці, що продаж відбувся покупцю для подальшої реалізації і тому не застосовувались індикативна ціна та акциз? І чи можливо проводити через РРО операції з відвантаженням у серпні, а оплатою у вересні?

Чи треба донараховувати ЄСВ у разі перебування працівника у відпустці?
Якщо працівник не відпрацював повний місць, бо перебував у відпустці, то під час перерахунку його зарплати погодинно виходить менше ніж мінімальна (40,46 грн). Норму нарахування працівникові встановлено у днях. Чи потрібно робити донарахування до мінімального розміру ЄСВ?

Облік прощення та пролонгації частини поворотної фіндопомоги
Підприємство у 2020 році на трироки отримало поворотну фіндопомогу від фізособи. В обліку вона дисконтувалася. Чи можуть сторони частину цієї допомоги простити, а решту — пролонгувати ще на три роки? Як відобразити це в обліку?

До змісту номеру