• Посилання скопійовано

Суть справи

Складаємо Баланс-2022: поради бухгалтеру
Баланс підприємства — головний із фінансових звітів, який відображає майнове становище підприємства на початок і кінець звітного періоду. Розгляньмо, як складати «великий» баланс за 2022 рік.

Звіт про власний капітал-2022
Четверта форма фінансової звітності надає інформацію про власний капітал підприємства. Розгляньмо на прикладі, як скласти Звіт про власний капітал.

Звіт про фінрезультати: алгоритм складання
Другою за номером, але не за важливістю, є форма фінзвітності Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід). Саме в ній визначають, прибуток чи збиток отримало підприємство, й аналізують склад доходів та витрат у звітному періоді.

Складаємо Звіт про рух грошових коштів-2022
Звіт про рух грошових коштів дає інформацію про рух коштів і їхніх еквівалентів між датами фінзвітності, про напрями їх витрачання для оцінки потреби на майбутнє. Цей звіт показує, куди і як підприємство витрачає кошти, чому прибуток є, а коштів немає (чи навпаки).

Дивіденди новому засновникові ПП
Змінився засновник приватного підприємства. Поточного року внаслідок агресії рф підприємство не провадило діяльності. Але є прибуток минулих років на банківському рахунку, його частину засновник планує отримати як дивіденди. Чи правомірно це і як оформити? За статутом засновник має право отримувати дивіденди у вигляді залишку прибутку після обов’язкових відрахувань до бюджету та фондів ПП.

Примітки до річної фінзвітності-2022
До деяких статей фінзвітності потрібно навести додаткову інформацію. Таке розшифрування роблять у примітках — формі №5 фінзвітності.

ФОП і товарний облік: 5 правил
Нагадаємо актуальні правила ведення товарного обліку ФОПами, які діють у 2023 році. Ми дібрали 5 найважливішихіз них.

Складаємо декларацію з плати за землю за 2023-й
На початку 2023 року, не пізніше ніж 20.02.2023, власники та землекористувачі (юрособи), в тому числі орендарі земель державної, комунальної власності (юрособи, ФОПи), подають декларацію з плати за землю за 2023 рік. Розгляньмо особливості такого декларування.

До змісту номеру