• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Придбання додаткового обладнання для орендованого ОЗ: як облікувати?
Підприємство орендує колісний автонавантажувач. Орендар купує для орендованої техніки навісне обладнання вартістю 300 000 грн, яке може зноситися від одного до трьох років. Чи є це обладнання об’єктом основних засобів?

Покупець не підписує акт приймання товару: коли нараховувати зобов’язання з ПДВ?
Постачальник-нерезидент постачає товар українському СГ на умовах DAP (на адресу покупця-СГ). Товар доставляється власним ходом та передається від постачальника-нерезидента українському СГ на підставі акта приймання-передачі. Далі СГ як продавець постачає товар покупцю на умовах DDP і складає видаткову накладну. Згідно з договором право власності на товар переходить від постачальника до покупця на дату прийняття товару покупцем за видатковою накладною. Датою постачання товару є прийняття покупцем товару за кількістю та якістю на підставі акта приймання товару. На сьогодні акт не підписано. На яку дату в цьому випадку в СГ виникають ПЗ з ПДВ?

Як здавати в оренду кондиціонер, який потребує встановлення?
Підприємство придбало кондиціонер, який складається із зовнішнього і внутрішнього блоків, а тому потребує встановлення. Але цей кондиціонер без установлення планують передати в оренду. Встановлюватиме орендар. Також придбали кондиціонер для МАФа, що його підприємство вже здає в оренду. Як здавати в оренду ці кондиціонери і відображати в обліку?

Відшкодування шкоди покупцю-юрособі: як відобразити у бухобліку?
ТОВ, платник ПДВ і податку на прибуток, заподіяло шкоду покупцеві, постачивши обладнання, внаслідок роботи якого згоріла продукція покупця. Покупець виставив претензію на 600 тис. грн з ПДВ, яку ТОВ оплачуватиме. Як відобразити це в обліку?

Написання заяви пастою чорного кольору
Чи можна ручкою з пастою чорного кольору писати заяву про прийняття на роботу, писати та підписувати наказ про прийняття на роботу? Чи можна текст заяви друкувати повністю на комп’ютері?

До змісту номеру