Суттєво. У разі роздрібної торгівлі алкогольними напоями на розлив реквізити акцизної марки (серія та номер) у фіскальному чеку відображають лише при першому відкорковуванні пляшки/тари.
! Закладам ресторанного господарства
Державна податкова служба України за результатами розгляду звернення Платника податків щодо питань практичного застосування окремих норм податкового та іншого законодавства та в порядку статті 52 глави 3 розділу ІІ Податкового кодексу України (далі — Кодекс) в межах компетенції повідомляє.
Платник податків просить надати індивідуальну податкову консультацію з таких питань:
1. У який момент закладу громадського харчування необхідно зазначати штриховий код акцизної марки при реалізації алкогольного напою: тільки при відкоркуванні пляшки чи при кожному продажу алкогольного напою з неї?
2. Якщо штриховий код акцизної марки має зазначатися при кожному продажу алкогольного напою, навіть при використанні вже відкоркованої пляшки, прошу надати роз’яснення, який має бути вигляд фіскального чека (які реквізити має містити)? <...>
Щодо питань 1 та 2
У разі роздрібної торгівлі платником податків алкогольними напоями на розлив відображення реквізитів марки акцизного податку (серія та номер) у фіскальному чеку відбувається лише при першому відкорковуванні пляшки/тари. При подальшому продажу алкогольного напою на розлив з пляшки/тари, яка була відкоркована при продажу першої порції такого напою, платнику податків не потрібно відображати реквізити марки акцизного податку (серія та номер) у фіскальному чеку до закінчення такого напою у відкоркованій пляшці/тарі.
Звертаємо увагу, фіскальний касовий чек на товари (послуги) за формою №ФКЧ-1 наведений у додатку 1 до Положення №13. <...>