• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Чи може ФОП-лікар відкрити поліклініку профілактичних оглядів?
Лікарі приватної практики, які зареєстровані як ФОПи та мають ліцензію на провадження медичної практики, відкрили кабінети, найняли на роботу лікарів із вищою освітою та середній медичний персонал. Чи належать медкабінети до закладів охорони здоров’я? Чи може лікар-ФОП відкрити поліклініку профілактичних оглядів?

Видача працівникам повісток керівником підприємства
Чи може приватне підприємство видавати працівникам повістки про виклик до РТЦК та СП для проходження медичної комісії та повістки з призовом на військову службу під час мобілізації? В якому нормативному документі це прописано?

Пільгове обладнання входить до вартості оподатковуваних робіт: чи можна скористатися пільгою з ПДВ?
Підприємство виконує роботи з реконструкції лінії електропередач. Під час виконання робіт буде використано обладнання й устаткування, звільнені від оподаткування ПДВ згідно з п. 71 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ та Переліком №224. Чи звільняється від ПДВ під час виконання робіт замовникові вартість обладнання й устаткування, якщо вона є складовою робіт (згідно з актом №КБ-2), та входить до загальної вартості робіт згідно з договором?

Резерв відпусток в іноземному представництві
Постійне іноземне представництво, платник податку на прибуток, подає фінзвітність малого підприємства, а не мікропідприємства, бо є іноземним представництвом, хоча за всіма критеріями підпадає під визначення мікропідприємства і не формує резерву відпусток. Чи обов’язково створювати резерв відпусток?

До змісту номеру