• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Торгівля столовим вином у ФОПа на ІІ групі єдиного податку
ФОП на ІІ групі єдиного податку продає столове вино. Чи потрібно у фіскальному чеку наводити код УКТЗЕД та акциз 5%? Чи потрібно реєструватися платником акцизного податку?

Аліменти під час відпустки за власний рахунок
Працівник — платник аліментів перебуває у карантинній відпустці без збереження зарплати. Роботодавець за цей час не нараховує йому зарплату. Чи утримуються під час цієї відпустки аліменти, і якщо так, то в якій сумі? Згідно з виконавчим листом, утримання становлять 1/4 заробітку щомісяця, але не менше ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Як позбутися фіксованої індексації?
У жовтні у працівника виникла фіксована індексація. Як надалі рахувати зарплату з урахуванням фіксованої індексації? Жовтень стає базовим, якщо було підвищення окладу, але не вище ніж індексація? Як позбутися фіксованої індексації в листопаді?

Відшкодування за пошкоджене майно: які податки?
ФОП орендує в юрособи комбайн і надає послуги іншій юрособі (замовник). Сталося пошкодження цього комбайна. Юрособа-замовник готова відшкодувати підприємству-орендодавцю витрати на ремонт комбайна. Буде складено акт пошкодженого майна трьома сторонами (орендодавець — ЮО, орендар — ФОП і замовник — ЮО) і визначено суму пошкодження. Чи виникнуть зобов’язання з ПДВ та прибуток на суму відшкодування за пошкоджене майно? Чи виникне прибуток?

Безоплатна передача авто неприбутковою організацією на військові потреби
Благодійний фонд (неприбуткова організація) отримав безоплатно авто та передав його безкоштовно військовій частині. Якими проведеннями така операція відображається в обліку благодійного фонду?

Передача основних засобів у користування працівникам на дистанційній роботі
Працівники на дистанційній роботі. Які документи треба оформити підприємству для передачі їм для роботи ноутбука та мобільного телефону (договір, акт приймання-передачі)?

До змісту номеру