• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Повістка без мобілізації
Працівник 01.03.2022 р. передав на підприємство повістку про мобілізацію, на підставі якої видано наказ та нараховано середній заробіток. У вересні працівник з’явився на роботі, і виявилося, що його не було мобілізовано, він весь час проходив медкомісію, приніс військовий квиток із записом «частково придатний». Які подальші дії роботодавця? Чи порушив роботодавець законодавство, видавши наказ на підставі повістки?

Чи можна відвантажити пальне з однієї АЗС на іншу свою ж АЗС без ПРК?
ФОП має дві АЗС, акцизні склади. Потрібно перевезти бензин А-95 1000 л з однієї АЗС на іншу своїм бензовозом (пересувний акцизний склад). Чи є це порушення касової дисципліни — відпуск бензину не через ПРК і відповідно не через РРО, а залишки будуть змінені вручну та складено внутрішній акт списання залишку для внутрішнього переміщення між двома акцизними складами?

Фізособа продає нерезидентові корпоративні права у ТОВ: які податкові наслідки?
Фізособа — резидент України продає свої корпоративні права у ТОВ нерезидентові-фізособі. Які податкові наслідки такої операції?

Ліцензія та акциз у разі продажу склоомивачів, рідин для розпалювання
Чи мусить підприємство отримувати ліцензію та реєструвати акцизний склад, якщо планує займатися продажем рідини для розпалювання та склоомивачів, які тільки перефасовує з бочок, які купує оптом, у баночки та продає оптом?

Податки у разі переведення боргу з поворотної фіндопомоги
Фізособа надала ПФД ТОВ «Т» (платник податку на прибуток і ПДВ). Останнє перевело борг з ПФД на ТОВ «К» (також платник податку на прибуток і ПДВ). Які податкові наслідки для всіх сторін? Яке відображення в бухобліку?

До змісту номеру