• Посилання скопійовано

Щодо переоформлення бронювання

Лист Міністерства економіки України від 26.08.2022 р. №2714-20/61899-03

Суттєво. Строк дії відстрочки від призову (бронювання), виданої відповідно до вимог Постанови №194, починається з дати прийняття наказу Мінекономіки та закінчується відповідно до строку, зазначеного у такому наказі.

!  Працедавцям

Відповідно до повноважень, визначених статтею 13 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», щодо організації бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час, повідомляємо.

Мінекономіки листом від 12.07.2022 р. №2714-20/47561-03 поінформувало органи державної влади, інші державні органи про порядок роботи державних органів, підприємств, установ і організацій з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки (далі — ТЦК та СП) щодо переоформлення відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, виданих військовозобов’язаним згідно з Порядком бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.02.2015 р. №45 (зі змінами) (далі — Порядок).

Зокрема, Порядком передбачено видачу заброньованим військовозобов’язаним посвідчення про відстрочку від призову на військову службу на період мобілізації та на воєнний час (далі — посвідчення про відстрочку).

Строк дії виданих посвідчень про відстрочку сплив 24 серпня 2022 року.

Водночас зазначений лист Мінекономіки помилково використовується в роботі деякими органами державної влади, іншими державними органами, ТЦК та СП для організації бронювання військовозобов’язаних у порядку, визначеному Постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2022 р. №194 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» (зі змінами) (далі — Постанова).

Зауважуємо, що пунктом 5 Постанови передбачено видачу заброньованому військовозобов’язаному витягу з наказу Мінекономіки, який є підтвердженням надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час.

Наголошуємо, що строк дії відстрочки від призову (бронювання), виданої відповідно до вимог Постанови, починається з дати прийняття наказу Мінекономіки та закінчується відповідно до строку, зазначеного у такому наказі.

Зазначену інформацію просимо довести до підпорядкованих підприємств, установ, організацій та використовувати для організації бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану і взаємодії з ТЦК та СП.

Заступник міністра економіки України І. ФОМЕНКО

До змісту номеру