• Посилання скопійовано

Правила погашення податкового боргу фізичною особою, яка здійснює незалежну професійну діяльність

Роз’яснення Головного управління ДПС у Львівській області від 22.08.2022 р.

Суттєво. Фізособа, яка здійснює незалежну професійну діяльність, може сплатити податковий борг зі своєї банківської картки, оформленої на фізособу.

!  Фізособам, які здійснюють незалежну професійну діяльність

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, платники податків мають обов’язок обчислити, задекларувати та/або сплатити суму податку та збору в порядку і строки, визначені нормами Податкового кодексу України.

При цьому сплата податків та зборів здійснюється в готівковій або безготівковій формі. Джерелами самостійної сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу платника податків є будь-які власні кошти, у тому числі ті, що отримані від продажу товарів (робіт, послуг), майна, випуску цінних паперів, зокрема, корпоративних прав, отримані як позика (кредит), та з інших джерел, з урахуванням особливостей, визначених ст. 87 ПКУ, а також суми надміру сплачених платежів до відповідних бюджетів.

Відтак, джерелами сплати податкового боргу фізичної особи, яка здійснює незалежну професійну діяльність, є будь-які власні кошти.

Тому особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність, може сплатити податковий борг, використовуючи свою банківську картку, оформлену на фізичну особу.

До змісту номеру