• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Працівник з інвалідністю у відпустці без збереження з/п та Звіт №10-ПОІ
На підприємстві працює 1 особа з інвалідністю. З березня 2022 р. і до сьогодні цей працівник перебуває у відпустці без збереження зарплати та планує оформляти її до закінчення воєнного стану. Зарплата нарахована тільки за січень — лютий 2022 р. Чи врахує Фонд цю особу як працевлаштовану під час заповнення Звіту №10-ПОІ за 2022 рік?

Розрахунок прибутку КІК
Загальний сукупний дохід усіх КІК (6, одна публічна, акції якої перебувають в обігу на біржі, ще одна благодійна організація) однієї контролюючої особи з усіх джерел за даними фінзвітності не перевищує еквівалент 2 млн євро на кінець звітного періоду. Чи потрібно для розрахунку сукупного доходу врахувати доходи публічної та благодійної КІК?

Облік у разі зміни ціни договору виконаних робіт
У 2021 р. підприємство виконувало монтажні роботи, виконавши їх із запізненням. Замовник з цієї причини не підписував акт. У червні 2022 р. сторони домовилися зменшити ціну на 5%, документи підписано. Як відобразити в бухгалтерському обліку?

Лікарняні, якщо відпрацьовано менше ніж 6 місяців
Працівника прийнято на роботу 15.04.2022 р., з 23.06.2022 р. і до сьогодні він на лікарняному. За рахунок підприємства лікарняні виплатили. Первинний лікарняний виписали на 5 днів, інші є продовженням по 5 днів. На сьогодні вже є лікарняні у статусі «Готовий до сплати». Чи до періоду розрахунку має потрапляти зарплата за квітень та травень? Які види виплат враховувати при розрахунку лікарняних?

До змісту номеру