• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

У разі зміни адмінрайону ФОП подає декларацію ЄП за новим місцезнаходженням і платить ЄП до кінця року за старим
До якого контролюючого органу платник ЄП (першої — третьої груп) подає податкову декларацію платника ЄП-ФОП та сплачує єдиний податок у разі зміни податкової адреси, яка пов’язана зі зміною адміністративного району?

ФОП на загальній системі не заповнює розділ II декларації про майновий стан і доходи з позначкою «довідкова»
Чи потрібно ФОП на загальній системі оподаткування зазначати доходи від провадження господарської діяльності та інші доходи в розд. ІІ податкової декларації про майновий стан і доходи з позначкою «довідкова» з додатком ЄСВ 1 для призначення пенсії чи призначення матеріального забезпечення, страхових виплат?

За неведення / неналежне ведення обліку доходів і витрат незалежної профдіяльності — штраф 51 — 136 грн
Яка відповідальність передбачена за неведення та/або неналежне ведення обліку доходів і витрат за Типовою формою в паперовому та/або електронному вигляді ФО, яка провадить незалежну професійну діяльність?

Умови звільнення від відповідальності платників ЄП 3-ї групи за ставкою 2% за несвоєчасне виконання податкових обов’язків
За яких умов звільняються від відповідальності платники ЄП третьої групи, які використовують особливості оподаткування на період дії воєнного стану в Україні за несвоєчасне виконання податкових обов’язків?

У містах з районним поділом визначено один контролюючий орган, уповноважений на адміністрування місцевих податків і зборів
До якого контролюючого органу подається податкова декларація з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, якщо об’єкти нерухомості розташовані в різних районах міста з районним поділом, які обслуговуються різними контролюючими органами, але входять до складу однієї територіальної громади міста і податок сплачується на єдиний рахунок такої територіальної громади?

Протягом воєнного стану більшість санкцій за порушення вимог Закону про РРО не застосовується
Чи застосовуються у період воєнного стану на території України санкції за порушення вимог ЗУ від 6 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»?

Початок використання токенів для КЕП переноситься на початок 7-го місяця після закінчення воєнного стану
Чи дозволяється використання електронних підписів чи печаток, що базуються на сертифікатах відкритих ключів, виданих без відомостей про те, що особистий ключ зберігається в засобі кваліфікованого електронного підпису чи печатки?

Штраф за неподання повідомлення про участь у МГК — 1 прожитковий мінімум за кожний день прострочення, але не більше 100
Які штрафні санкції застосовуються за неподання, несвоєчасне подання повідомлення про участь у міжнародній групі компаній або надання недостовірної інформації у ньому?

До змісту номеру