• Посилання скопійовано

Бланки ліцензій до органу ДПС не повертають

Чи повертає СГ бланки ліцензій на виробництво, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами до органу ліцензування після закінчення терміну їх дії або у разі їх анулювання?

Порядок видачі та анулювання ліцензій на виробництво, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами визначено Законом України від 19 грудня 1995 року №481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями.

Крім цього, Постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 1999 року №500 «Про впорядкування видачі суб’єктам підприємницької діяльності ліцензій на право оптової торгівлі спиртом етиловим і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами» зі змінами та доповненнями (далі — Постанова №500) визначено порядок видачі суб’єктам підприємницької діяльності ліцензій на право оптової торгівлі спиртом етиловим і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Відповідно до Постанови № 500 видача ліцензій на право оптової торгівлі спиртом, алкогольними напоями та тютюновими виробами здійснюється у порядку та відповідно до вимог, встановлених Законом №481.

Зазначені нормативно-правові акти не передбачають повернення до органу ліцензування суб’єктами господарювання бланків ліцензій на виробництво, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами після закінчення терміну їх дії чи при їх анулюванні.

Загальнодоступний інформаційний ресурс ДПС

До змісту номеру