• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

ПДВ з необоротних активів у разі зміни системи оподаткування
Чи потрібно нараховувати податкові зобов’язання з ПДВ за необоротними активами, щодо яких було сформовано податковий кредит до переходу на спрощену систему оподаткування за ставкою 2 відс. доходу, та чи після закінчення воєнного, надзвичайного станів такі активи використовуватимуться в оподатковуваних операціях?

Товари передано неприбутківцям або до бюджету — чи коригувати фінрезультат?
Чи здійснюється коригування фінансового результату до оподаткування на суми коштів або вартість товарів (робіт, послуг), добровільно перерахованих (переданих) до неприбуткових організацій, до Державного бюджету України або бюджетів місцевого самоврядування?

Створення уточненої фінзвітності в Електронному кабінеті
Який податковий (звітний) період необхідно обрати при створенні в Електронному кабінеті звітної або уточненої фінансової звітності за минулий податковий (звітний) період та за якою формою необхідно подавати таку уточнену фінансову звітність (у т. ч. у разі внесення до неї змін)?

Платник ЄП планує здійснювати ЗЕД
Яка інформація зазначається у полі 6 «Місце провадження господарської діяльності» заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, СГ — платник ЄП планує здійснювати зовнішньоекономічну діяльність за межами території України?

Розміри ставок єдиного податку для ФОП 4-ї групи
Які розміри ставок встановлені для ФОП — платників ЄП четвертої групи?

Якою датою подавати заяву про перехід на ЄП групи 3 за ставкою 2%?
Яку дату необхідно зазначити в рядках 5.1, 5.2 заяви про застосування спрощеної системи оподаткування для суб’єктів господарювання, що обрали єдиний податок з особливостями оподаткування у період дії воєнного стану в Україні, після 01.04.2022 р.

Коефіцієнти індексації нормативної грошової оцінки для юросіб — платників ЄП 4-ї групи у 2022 році
Які коефіцієнти індексації застосовуються до нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь або водного фонду з метою обчислення єдиного податку на 2022 рік юридичними особами — платниками єдиного податку четвертої групи?

Для виробництва спирту потрібна ліцензія, але під час воєнного стану вона може бути простроченою
Чи має право суб’єкт господарювання здійснювати виробництво спирту у період воєнного стану без наявності ліцензії та чи буде в такому випадку застосовуватись відповідальність?

Бланки ліцензій до органу ДПС не повертають
Чи повертає СГ бланки ліцензій на виробництво, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами до органу ліцензування після закінчення терміну їх дії або у разі їх анулювання?

Виробник електроенергії є платником акцизного податку з дати отримання ліцензії
З якого періоду виробник електричної енергії, який здійснює реалізацію електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії, є платником акцизного податку та зобов’язаний подавати декларації акцизного податку: з дати отримання ліцензії на виробництво електричної енергії чи з дати реалізації виробленої електричної енергії?

Відповідальність за заниження ПЗ у разі подання уточнюючої звітності після граничного терміну подання
Які штрафні санкції передбачено за заниження сум податкових зобов’язань у разі подання уточнюючої звітності після граничного терміну подання, але до граничного терміну їх сплати, при самостійному виправленні помилки?

Максимальний дохід для нарахування ЄСВ у 2022 році — 97500 грн
Який максимальний розмір доходу встановлений для нарахування ЄВ?

До змісту номеру