• Посилання скопійовано

Якою датою подавати заяву про перехід на ЄП групи 3 за ставкою 2%?

Яку дату необхідно зазначити в рядках 5.1, 5.2 заяви про застосування спрощеної системи оподаткування для суб’єктів господарювання, що обрали єдиний податок з особливостями оподаткування у період дії воєнного стану в Україні, після 01.04.2022 р.

Законом України від 24 березня 2022 року №2142-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану» внесено зміни, зокрема, до п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ).

З урахуванням внесених змін суб’єкт господарювання вважається платником єдиного податку третьої групи з особливостями, встановленими п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, у разі подання заяви починаючи з 1 квітня 2022 року з наступного робочого дня після подання такої заяви.

Форма заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (далі — Заява) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 р. №308.

Отже, суб’єкти господарювання, які обирають єдиний податок зі ставкою 2 відс. доходу після 01.04.2022 р. або після зазначеної дати, змінюють ставку та групу єдиного податку на третю групу зі ставкою 2 відс. доходу, у полі «Відповідно до глави 1 розділу XIV Податкового кодексу прошу перевести мене на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності з «» 20 року» рядка 5.1 «Обрання або перехід на спрощену систему оподаткування» або у полі «Дата, період зміни» рядка 5.2 «Зміна ставки та групи» Заяви зазначають наступний робочий день після подання Заяви.

Загальнодоступний інформаційний ресурс ДПС

До змісту номеру