• Посилання скопійовано

Суми ПДВ за ПН/РК на операції за період, коли платник ПДВ перебував на спрощеній системі, не враховуються в обрахунку показника Σ НаклОтр

Чи враховуються в обрахунку показника Σ НаклОтр суми ПДВ за отриманими платником ПДВ податковими накладними та/або розрахунками коригування до таких податкових накладних, складеними за операціями, дата виникнення податкових зобов’язань за якими припадає (припадала) на період, протягом якого платник застосовував спрощену систему оподаткування із застосуванням ставки 2 відс. доходу?

Відповідно до пп. 9.5 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ) не враховуються в обрахунку показника Σ НаклОтр суми ПДВ за отриманими платником ПДВ податковими накладними та/або розрахунками коригування до таких податкових накладних, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних, що складені за операціями, дата виникнення податкових зобов’язань за якими припадає (припадала) на період, протягом якого платник податку застосовував спрощену систему оподаткування з урахуванням особливостей оподаткування, встановлених пп. 9.5 п. 9 підрозд. 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Загальнодоступний інформаційний ресурс ДПС

До змісту номеру