• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Iмпорт авто: як визначити первісну вартість?
Підприємство отримало імпортний електромобіль за митною декларацією від 08.11.2019 р. Як формується його первісна вартість? За якою ціною оприбутковується (за інвойсом чи за скоригованою вартістю на митниці)? Які витрати включаються до первісної вартості?

Застосування РРО у ФОПа, який надає інформаційні послуги дистанційно
ФОП на II групі ЄП надає інформаційні послуги дистанційно засобами телекомунікаційного зв'язку. Оплата за надані послуги приймається через ПТКС, який належить небанківській установі, а також за допомогою платіжної системи (інтернет-еквайринг) WAYFORPAY. Чи підпадає така діяльність і такі розрахунки під застосування РРО?

Прострочена поворотна фіндопомога фізособі: коли надавач є податковим агентом?
Підприємство надало ПФД своєму працівнику. За договором у разі розірвання трудових відносин він повинен був повернути її протягом 30 к. д. з моменту звільнення. Позику працівник не повернув. У разі неповернення позики коли саме у підприємства виникають зобов'язання сплатити ПДФО та військовий збір?

Оренда приміщення у ФОПа: як обліковувати відшкодування комунальних послуг?
Підприємство орендує приміщення у ФОПа — платника ЄП 3-ї групи. У договорі передбачено окреме відшкодування комунальних послуг. Чи можна це відшкодування відносити до складу витрат з метою оподаткування?

Компенсацію за невикористану відпустку при звільненні не індексують
Чи потрібно нараховувати індексацію на суму компенсації за невикористану відпустку при звільненні працівника?

До змісту номеру