• Посилання скопійовано

На підприємстві один працівник — директор: чи можна йому не нараховувати зарплату?

З початку діяльності на підприємстві є єдиний працівник (директор-засновник). Підприємство тимчасово припинило роботу та не здійснює діяльності. Чи можна в такому випадку не нараховувати заробітну плату та ЄСВ, не звільняючи при цьому директора?

Згідно зі ст. 30 Закону України від 24.03.95 р. №108/95-ВР «Про оплату праці», роботодавець зобов'язаний забезпечити достовірний облік виконуваної працівником роботи і бухоблік витрат на оплату праці у встановленому порядку. Суди використовують цю норму закону для прийняття рішень — зокрема, див. постанову Кіровоградського окружного адміністративного суду від 21.06.2017 р. у справі №п/811/820/17.

У згаданій справі підприємство не здійснювало господарської діяльності, але у штаті був директор, який одночасно є засновником. За наслідками перевірки Держпраці було накладено штраф за ст. 265 КЗпП. Підприємство звернулося до суду із позовом про визнання рішення протиправним та скасування постанови про накладення штрафу, проте суд відмовив у задоволенні позову.

Отже, у разі непровадження діяльності, як наслідок — без факту отримання прибутку, підприємство однаково повинне нараховувати зарплату та сплачувати «зарплатні» податки, позаяк у штаті є працівник.

Але відповідно до ст. 65 ГКУ управління підприємством здійснює власник або призначений керівник. Керівник підприємства є посадовою особою підприємства. Статутом підприємства посадовими особами можуть бути визнані й інші особи.

Враховуючи, що підприємство не здійснює діяльності, потрібно призначити керівником підприємства його власника. Саме ця особа буде відповідальною за ведення бухобліку. Слід оформити відповідне рішення (протокол) загальних зборів засновників, а якщо власник один — розпорядження. У ньому має бути пункт про те, що на засновника покладаються функції з управління діяльністю підприємства на період, доки посада директора залишається вакантною. У цьому випадку трудових відносин немає, відповідно нараховувати зарплату та сплачувати з неї податки не потрібно.

Також див. статтю «Працевлаштування директора без зарплати» у «ДК» №34/2018.

Михайло СТЕПАНОВ, «Дебет-Кредит»

До змісту номеру