• Посилання скопійовано

Суть справи

Сезонна заміна шин: облік за П(С)БО
Підприємство використовує у господарській діяльності авто і здійснює сезонну заміну шин на СТО. Літні покришки придбано в комплекті з авто (їх вартість не відома), а зимові — окремо. Які особливості обліку такої заміни?

Як стимулюватимуть інвестиції
З 17 жовтня набрали чинності зміни, внесені Законом №132 до деяких законодавчих актів щодо стимулювання інвестиційної діяльності. Загалом усі вони переважно зводяться до нових правил реєстрації бізнесу та ведення госпдіяльності. Спробуємо окреслити вже чинні зміни та їх застосування на практиці.

«Шведський стіл» для іноземної делегації
Податкова епопея з безоплатним харчуванням за принципом «шведського столу» триває. На цей раз коментуємо IПК від 09.09.2019 р. №87/6/99-00-04-07-03-15/IПК (див. «ДК» №43/2019), яку ДПС видала вже з урахуванням висновків суду.

Управління майном: облік
Наша стаття буде цікава особам, які планують передати в управління власну нерухомість іншій юрособі для ефективного використання та отримання прибутку. Розгляньмо реєстрацію таких договорів у ДПС та бухгалтерський і податковий облік сторін.

Нові реєстраційні документи для «єдинників»
Мінфін затвердив оновлені форми заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, розрахунку доходу, а також нарешті встановив форми запиту про отримання витягу з реєстру платників ЄП та витягу з Реєстру платників ЄП. Що чекати платникам ЄП?

Придбання програмної продукції у нерезидента
Пропонуємо розглянути особливості придбання програмної продукції у нерезидента. Аналізуючи таку операцію, до уваги візьмемо IПК від 08.10.2019 р. №627/6/99-00-07-03-02-15/IПК (див. «ДК» №43/2019), в якій розглядаються загальні питання, але це стане у пригоді.

Декретна відпустка директора ТОВ
Я директор та співзасновник ТОВ, бухоблік веду самостійно. Хочу піти у декретну відпустку тривалістю 115 днів (декретний листок вже виписали). Тимчасовим директором буде інший співзасновник (також з самостійним веденням бухобліку). Яка процедура оформлення декретної відпустки директора: чи потрібно вносити зміни до статуту та інших реєстраційних документів? Які є варіанти рішення цього питання?

Право ФОПа на ПК з ПДВ
В IПК від 02.10.2019 р. №560/6/99-00-04-07-03-15/IПК (див. «ДК» №43/2019) ДПС розглянула питання оподаткування доходів ФОПа від провадження господарської діяльності, а також формування податкового кредиту з ПДВ.

До змісту номеру