• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Відкликання з відпустки з порушенням умов, передбачених КЗпП, — які наслідки?
Підприємство у 2017 р. з виробничої необхідності відкликало працівника з основної чергової відпустки. Робочі дні періоду відкликання оплачені згідно зі штатним розписом. На сьогодні працівникові не надано днів відпустки за не повністю використану відпустку. Які можливі претензії до підприємства з боку контролерів?

Як обліковувати придбані заздалегідь проїзні квитки?
Підприємство придбаває авіаквитки для відряджених працівників заздалегідь. Туристична агенція датою продажу квитків видає рахунок та акт виконаних робіт. Як обліковувати придбані квитки до моменту їх фактичного використання?

За яким курсом компенсувати витрати, понесені із власної гривневої картки працівника?
Працівник відбуває у відрядження за кордон (аванс видано у гривнях). У відрядженні працівник оплатив готель власною платіжною (гривневою) карткою, надав виписку з карткового рахунку. За карткою списано суму у гривнях за комерційним курсом на день оплати. За яким курсом рахувати компенсацію витрат працівника за готель?

Визначення базового місяця та виникнення «фіксованої» індексації
Останнє підвищення окладів було у січні 2019 р. Щомісяця є премії за результатами роботи за місяць. У липні 2019 р. працівники мають право на індексацію. Якщо підвищили оклади з липня, чи буде липень базовим місяцем? Які складові зарплати треба порівнювати для визначення базового місяця у місяці підвищення, якщо розмір премії зменшився?

До змісту номеру