• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Строки компенсації працівникам власних витрачених коштів для потреб підприємства
Працівники витрачають кошти на проведення рекламних презентацій. Потім подають авансовий звіт, який до 27 числа затверджує керівник. Проте оскільки йдеться про рекламну акцію, то звіт про витрачені кошти на неї затверджує керівник відділу продажів до 29 — 31 числа. Компенсація відбувається 6 числа наступного місяця. Чи є податкові ризики у зв'язку із розбіжністю в датах затверджених звітів?

Чи можна не складати акт послуг, а доходи визнавати на підставі договору?
Неприбуткова організація надає послуги фізособам на підставі укладених договорів. Чи можна не складати акти наданих послуг, а нарахування доходу проводити щомісяця на підставі договору?

Як експедитору перевиставляти транспортні послуги від неплатника ПДВ?
Підприємство здійснює транспортно-експедиторську діяльність і залучає для проведення перевезень фізосіб-підприємців — неплатників ПДВ. Як у такому випадку перевиставляти замовнику вартість міжнародних перевезень? Без ПДВ чи за нульовою ставкою?

Як відмовитися від застосування податкових різниць, якщо річний дохід був більшим за 20 млн, а став меншим?
Підприємство до 2018 р. отримувало річний дохід більше 20 млн грн, звітувало з податку на прибуток щокварталу та застосовувало податкові різниці. З 2018 року дохід став менший за 20 млн і надалі також буде меншим. Як та коли відмовитися від застосування податкових різниць?

До змісту номеру