• Посилання скопійовано

Про рентну плату за спеціальне використання води

Iндивідуальна податкова консультація Державної фіскальної служби України від 05.02.2018 р. №484/6/99-99-12-02-03-15/IПК

Про рентну плату за спеціальне використання води

Суттєво. Обсяг води, отриманий із мереж централізованого водопостачання, не враховується при визначенні об'єкта оподаткування рентною платою за спеціальне використання води.

! Спецводокористувачам

Державна фіскальна служба України на запит Товариства щодо справляння рентної плати за спеціальне використання води (далі — Рентна плата) повідомляє.

Товариство поінформувало, що у господарській діяльності використовує обсяги води, отримані як із мереж централізованого водопостачання, так і видобуті із власних свердловин.

Товариство, посилаючись на редакцію ст. 255 Податкового кодексу України (далі — Кодекс), якою з 1 січня 2018 року обов'язки платника Рентної плати покладено на первинних водокористувачів, зацікавлене у визначенні об'єкта оподаткування Рентною платою.

З огляду на викладене об'єктом оподаткування Рентною платою Товариства є обсяг води, вилучений з підземного водного об'єкта на підставі відповідних дозволів на спеціальне використання води.

Iндивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію (п. 52.2 ст. 52 Кодексу).

До змісту номеру