• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Приведення назви посади та коду у відповідність до Класифікатора професій
У штатному розписі підприємства під кодом 1226.2 прийнято заступника генерального директора аеропорту. У Класифікаторі професій під цим кодом немає такої посади. Чи треба вносити зміни до назви посади в штатному розписі згідно з Класифікатором професій?

Наслідки підписання договору поставки без протоколу зборів
Які наслідки від підписання договору постачання (наприклад, ТОВ придбаває сировину, послуги тощо) директором без протоколу загальних зборів при податковій перевірці об'єкта оподаткування, якщо підприємство було збиткове за звітний період? Чи буде такий договір визнано недійсним?

Витрати на оренду та заправку авто у закордонному відрядженні: чи утримується ПДФО?
Директора та учасника ТОВ спрямовано у відрядження до м. Ліона (Франція). Придбано квитки на літак до м. Женеви (Швейцарія). Орендовано автомобіль для прибуття до пункту призначення. У чеку зазначено 2 водії (1-й водій — учасник ТОВ і 2-й водій — директор). Чи утримується ПДФО і ВЗ з витрат на оренду та заправку авто у відрядженні?

Розраховуємо компенсацію за дні невикористаної відпустки при звільненні
До 01.08.2018 р. працівниця перебуває у відпустці для догляду за дитиною до трьох років, а 27.07.2018 р. звільняється. У працівниці двоє малолітніх дітей, друга дитина народжена 01.08.2015 р. Працевлаштована на підприємстві з 02.04.2014 р. У відпустці до декрету не була. Як розрахувати компенсацію за невикористану відпустку?

До змісту номеру