• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Акти КБ-2в та КБ-3 застосовуються на добровільних засадах та відображають фактичні витрати
Підрядник уклав договір будівельного підряду із замовником. Виконані роботи оформлюються актами КБ-2 та КБ-3. При підрахунку суми фактично понесених витрат вона виявилася більшою, ніж суми, розраховані за нормативами за програмою АВК на певні види робіт. Чи має право підрядник відобразити всі витрати в тому періоді, в якому вони були нараховані?

Оподаткування доходів від ОВДП у платника єдиного податку
Чи оподатковується єдиним податком сума від продажу облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) або сума погашення ОВДП емітентом наприкінці терміну? Що як ці суми не надходять на розрахунковий рахунок підприємства, а залишаються у брокера на «брокерському рахунку»?

Оплата підприємством працівникові за дитячий садок: як оподатковувати?
Підприємство оплачує за працівника вартість утримання його двох дітей у приватному дитячому садку. Які податкові наслідки для працівника та підприємства?

Неперевищення 10 працівників у платника ЄП 2-ї групи
Чи може у ФОП-платника ЄП 2-ї групи працювати 11 осіб у поточному місяці? Середня кількість працівників у поточному місяці не перевищувала 10-ти (одна людина була звільнена, а одна прийнята). Чи слід враховувати людину у декретній відпустці у загальній кількості працівників?

До змісту номеру